Verd og lese

Ettertanken - Uke 12

«En gang Jesus gikk langs Galileasjøen, fikk han se to brødre: Simon, som kalles Peter, og hans bror Andreas. De var i ferd med å kaste not i sjøen, for de var fiskere. Han sa til dem: «Kom, følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!» Straks lot de garnet ligge og fulgte ham. Da han gikk videre, fikk han se to andre brødre: Jakob, sønn av Sebedeus, og broren Johannes. De satt i båten sammen med sin far Sebedeus og bøtte garn. Han kalte dem, og straks forlot de båten og faren og fulgte ham.» Matteus 4:18-22

Jesus kaller sine første disipler. Denne historien går til selve kjernen og hjerte av Jesu liv og tjeneste. Den avslører hvem han er. Han kommer inn i verden som sann Gud og sant menneske, som en som er utgått fra Faderen og hans hensikt er å dra oss alle inn i felleskapet rundt han. Inn i felleskapet med den treenige Gud. Jesus sier til Simon og Andreas «Kom, følg meg, så vil jeg gjøre dere til menneskefiskere!» Dette forteller oss hvordan Gud handler. Han er direkte. Kom å følg meg, sier Jesus. Han tilbyr ikke en lære, en doktrine, en teologi, eller noen læresetninger. Han tilbyr bare seg selv. Han sier «Følg meg, vandre etter meg, lær av meg og etterlign meg» Jesus forklarer: «Jeg vil gjøre dere til menneskefiskere» Legg merke til første del av setningen. «Jeg vil gjøre dere…» Dette er i strid med den rådende kultur rundt oss. Den hevder vi må være vår egen lykkes smed, klatre stigen til suksess, brøyte oss frem, finne opp og definere vår egen virkelighet. Jesus sier her det motsatte. Han sier det er Gud som handler, og når vi gir oss til han, vil han gjøre oss til noe langt mer enn vi noen gang selv ville makte.

Reflekter: Hvordan har fokuset i verdens rundt oss, om at vi må klare oss selv, være oss selv nok, påvirket ditt liv og din tillit til Gud og hans omsorg?

Kontakt oss

Fredrikstad Baptistmenighet
Daniel Leegaardsgate 7
1607 Fredrikstad

post@fredbap.net

Orgnr: 871494592




Følg oss
Powered by Cornerstone