2021-01-07
Nyhetsbrev uke 1 og 2

Økt smittetrykk i Norge også her lokalt i Fredrikstad etter jule og nyttårshelgen har ført til nye nasjonale innstramninger og smittebegrensinger. I går (onsdag 6. januar var smittede personer, 41 stykker, som er det høyeste antall på ett døgn siden pandemien startet.) 

På grunn av disse nye smitteverntiltakene avlyser vi alle aktiviteter i kirken frem til og med 17. januar. Det betyr blant annet at gudstjenestene 10. og 17. januar er avlyst. Det vil imidlertid bli lagt ut noe på menighetens hjemmeside fra menigheten på disse søndagene. Vi håper å kunne gjennomføre gudstjenesten 24. januar, men dette er selvfølgelig avhengig av smittesituasjon og tiltak på det tidspunktet. Det kommer mer informasjon om dette i nyhetsbrevet i uke 3 og på menighetens hjemmesider og i våre kanaler på sosiale medier.

Digitale gudstjenester i julen og nyttår 2020.

Nyhetsbrev uke 1 og 2

Vi klarte å produsere fine gudstjenester til «Vi synger julen inn», julaften, romjulen og den første søndagen i januar. En fin flokk av menighetens sang og musikkrefter stilte villig opp til opptak, det gjorde også de som var bak kamera, på lyd, lys og video. Takk til alle de som var med å gjorde dette mulig. Vi har fått mange fine tilbakemeldinger på sendingene langt utover menighetens folk. Sendingene ble lagt ut på menighetens hjemmeside og på facebooksiden til menigheten.

Minneord over Johan Ludvigsen.

Nyhetsbrev uke 1 og 2

Vi har ikke fysiske gudstjenester de nærmeste ukene, derfor kommer noen minneord om Johan Ludvigsen i dette nyhetsbrevet. Han døde brått og uventet første juledag, 91 år gammel. Begravelsen var onsdag 6. januar fra Kråkerøy kapell. Begravelsen var i stillhet, med bare den nærmeste familie til stede. Pastor Atle H. Eidem forrettet begravelsen.

Her kommer et utdrag fra minneordet som ble lest i begravelsen:

En kjær og elsket mann, pappa, svigerfar, bestefar og oldefar er ikke lenger blant oss og det har oppstått et tomrom som blir vanskelig å fylle. Johan sitt liv hadde en hoved overskrift: Familien, han var først og fremst en familiens mann. Johan var som person: Omsorgsfull, snill og tålmodig. Han satte pris på å være sammen med andre og var sosial. Han hadde den gode evnen til å omgås alle slags folk, han hadde evnen til å lytte, og til å la mennesker føle seg sett og hørt, men han hadde også sine egne meninger. Han betydde mye for mange med sitt trygge og lune vesen…

Johan ble født den 22. november 1929 i Trondhjem. Hans far var Johann Petter Ludvigsen. Han hadde en yngre søster Laila. Moren deres døde når Johan var 5 år og Laila 2 år gammel.  Det ble vanskelig for faren og alene ta vare på de to små. Så Johan ble flyttet til sin farmor og farfar, mens Laila ble tatt vare på av mormor og morfar. Johan har sin oppvekst hos sine fars foreldre, Hulda og Johan Larsen, i Heimdal i Trondhjem… 

På besøk hos sin far i Namsos i nyttårshelga 1950 traff Johan det som skulle bli hans livs store kjærlighet, Asta. De gifter seg i 1952 og flytter til Oslo for å starte ett nytt liv sammen. Der fikk Johan jobb på en sjokoladefabrikk. I 1954 flytter de videre til Fredrikstad og Johan begynner på, Brynhildsen, som ble hans arbeidsplass gjennom livet. Asta og Johan fikk barna Britt og Tore. De skapte et hjem preget av kjærlighet og raushet, et hjem der det var høyt under taket. Et inkluderende og åpent hjem. Som far var Johan kjærlig, oppmuntrende, støttende og snill. Han lærte sine barn og takle livet…

Johan elsket sin familie og når han hadde fri ville han aller mest være med dem. Trengte de hjelp med noe var det aldri nei i hans munn. Johan satt alltid alle i familien før seg selv og sine interesser…

Etter hvert ble det også barnebarn og et oldebarn og Johan elsket dem alle og de elsket han. Johan hadde ved sin død 4 barnebarn: Ida og Marie og Hedda og Nora og fem oldebarn: Viktoria, Nikolai, Jakob, Malin og Josefine. Johan var stolt og oppriktig glad i sine barnebarn og oldebarn. 

Johan var døpt som barn i Trondhjem.  Men der han vokste opp var de pinsevenner. Her fikk Johan del i troen. Han og Asta ble døpt som voksne i pinsemenigheten Salem på Lørenskog midt på 80 tallet. De kjørte fra Fredrikstad til Lørenskog for å være med på møtene. Britt begynte i sin ungdom å vanke i baptistmenigheten i Fredrikstad og dit fulgte også foreldrene med. De begynte å gå på gudstjenester og etter hvert og ble de også medlemmer.  Johan hadde et lunt og stille vesen, han var ikke en mann av de store ord. Men på samme tid levde han et tydelig Kristus liv, og dette gjorde inntrykk på de som var rundt han. Han var en mann med stor åndelig modenhet og tyngde.Johan har på sitt vis betydd mye for mange mennesker langt utover familie. Han var en person som satte spor etter seg i de mennesker som var så heldig å få kjenne og møte han. Han var raus og gavmild.

Første juledag våknet Asta og Johan som vanlig, de spiste frokost sammen, de leste i bibelen og ba sammen som de alltid pleide. Men utpå dagen så ble Johan litt uvel. Og kl 16.30 så døde han plutselig i stolen sin.

Johan Ludvigsen vil bli savnet av familie og alle de som fikk lære å kjenne ham og kjenne. Savnet er stort, men det gode minnet om en hedersmann lever videre.

Vi lyser fred over Johan Ludvigsen sitt gode minne!

Bønn.

Nyhetsbrev uke 1 og 2

Januar har tradisjonelt vært en måned med fokus på bønn i mange menigheter. I år er temaet for bønneuken for kristen enhet: «Bli i min kjærlighet, og dere skal bære mye frukt.» Joh 15,5-9 I denne tiden der vi må være mye hjemme og kanskje også har litt mer tid enn vanlig, la oss bruke den til å be. Tema utfra Johannes 15, man kan be og reflektere over er: Hva vil det si å bli i Jesu kjærlighet?

- Å bli i Guds kjærlighet er å bli forsonet med seg selv.
- Å bli i Kristus til vi bærer frukt
- Å bli i Kristus, kilden til all kjærlighet, slik at frukten av fellesskapet kan vokse
- Å bli i Kristus slik at solidariteten og vitnesbyrdet bærer frukt.

«Dere har ikke utvalgt meg, jeg har utvalgt dere» (Joh 15,16a)            
«Bli i meg så blir jeg i dere».  (Joh 15,4a)
«Dere skal elske hverandre slik jeg har elsket dere». (Joh 15,12b)
«Jeg kaller dere ikke lenger tjenere. Jeg kaller dere venner». (Joh 15,15)
«Dere er alt rene på grunn av ordet …» (Joh 15,3)
«Gå og bær frukt, en frukt som varer». (Joh 15,16b)
«Jeg er vintreet, dere er greinene». (Joh 15,5a)
«Så min glede kan være i dere og deres glede kan bli fullkommen», (Joh 15,11)

Ukens bønneemner fra menighetens bønneleder Bjørg Haugstulen.

Kjære venner! 

Søndag 10. jan. vil vi be om Guds vilje for oss selv, vår familie, venner, vår menighet og samfunnet. Les hva Guds Ord sier om dette: 1. Joh. 2,15-17/1. Pet. 2,15/Hebr. 10,35-36/1. Tess. 5,18/Fil. 2,13/Rom. 12,2/Rom. 8,26-27/1. Tim. 2,4/1. Joh. 5,14-15. Vi ber også fortsatt om Guds beskyttelse mot koronasmitten. Se Salme 23 og 91. Vennlig hilsen Bjørg 

Kontakt oss

Fredrikstad Baptistmenighet
Daniel Leegaardsgate 7
1607 Fredrikstad

413 64 670

post@fredbap.net
Følg oss
Powered by Cornerstone