Verd og lese

Ettertanken uke 22

 

Den hellige Ånd avslører falsk åndelighet

”Moses, la et slør over ansiktet for at Israels folk ikke skulle se at glansen bleknet og tok slutt”  2. Kor 3, 13

Målet for den kristne vandringen er å komme dit bare Ånden kan lede oss, til Jesus. Når man helt blir rotfestet i ham og bygd på ham, blir ikke andre mennesker rivaler eller konkurrenter, de blir medvandrere. Ånden ønsker å arbeide i oss, og hjelpe oss til å vokse opp til han som er hode, Jesus Kristus. 

Paulus forteller at Moses hadde vært oppe på Sinaifjellet og møtt Gud, og når han kom ned derfra sier teksten at hans ansikt strålte, dette imponerte folk. De sa: Wow, Moses er en riktig åndelig kar, snakker med Gud og allting. Og Moses likte å høre dette Wow. Men en morgen, da Moses våknet så oppdaget han at ansiktet ikke var like strålende som det pleide, glansen begynt å avta. Moses ville folket skulle tro han var mer åndelig enn han var. Så han tok på seg en maske. Han ville så gjerne utgi seg for å være litt mer enn han var. Han falt for den fristelsen å ikke være helt seg selv, men å legge litt på, sånn at folk skulle bli imponert. 

Han gjorde som vi mennesker ofte gjør, vi prøver å skjule vår menneskelighet, for vi narres til å tro at det holder ikke å bare være meg selv. Derfor tar vi så lett på oss et slør, en maske som gir meg en mer åndelig fremtoning. Og det skaper ikke bare problemer for en selv, men er også med å skape åndelige komplekser rundt seg. Omgivelsene tror at de også må være slik. Slik skapes det feilaktige bilder av at du må be på en spesiell måte, kle deg, oppføre deg, eller du må gjøre sånn eller slik for å ha med Gud å gjøre. Poenget med kristen tro er jo at Guds herlighet blir synlig i det menneskelige, at Guds herlighet blir synlig i meg. Guds herlighet ble synlig i Jesus når han vandret her nede, i en hel, sann og ekte menneskelighet. Jesus tok bolig blant oss, og han levde et gjennomsiktig liv uten maske. Må Den Hellig Ånd vil hjelpe oss til det samme. 
Målet er ikke å bli så åndelig som mulig. Målet er å bli så lik Jesus som mulig. Det merkelig er at da blir vi som mest oss selv.

Kontakt oss

Fredrikstad Baptistmenighet
Daniel Leegaardsgate 7
1607 Fredrikstad

post@fredbap.net

Orgnr: 871494592
Følg oss
Powered by Cornerstone