2021-04-09
Nyhetsbrev uke 14-16

Vi har lagt bak oss årets påskefeiring. Der har vi igjen har kunnet ta del i påskens fantastiske budskap, selv om det i år ble digitalt, så er det like viktig og sant at: «Redningsmannen er oppstanden, er oppstanden i morgengry
Jesus Kristus er oppstanden, det er en realitet og et faktum som snur opp ned på hele virkeligheten. Han vender sorg til glede, mørke til lys og død til liv!

Selv om vi ikke kan samles fysisk enda på grunn av pandemien og smittevernregler, så kan vi glede og fryde oss over at vi følger etter en oppstanden og levende Herre! Og vi får bruke denne tiden til å lære oss andre måter å være en disippel og etterfølger av Kristus. Du kan jo for eksempel være med å spre det gode digitale tilbudet menigheten har til dine venner, naboer, arbeidskollegaer og familie. Del det på facebook og i sosiale medier.

Vi må nok belage oss på at vi en stund til fremover må ha digitalt tilbud, vi får nok ikke enda åpne kirkedørene til gudstjeneste.

Søndag 11. april digital gudstjeneste. 

Nyhetsbrev uke 14-16

Arild B. Svendsen taler over temaet «Ser du meg?»

 

Søndag 18. april digital gudstjeneste.

Nyhetsbrev uke 14-16

Pastor Atle H. Eidem taler over temaet: «Å være rik i Gud»

 

Søndag 25. april digital gudstjeneste

Nyhetsbrev uke 14-16

Pastor Atle H. Eidem taler over temaet: «Når grunnvollene rister – Saulus ved Damaskus»

 

Bønneemner 

Kjære venner! 

Søndag 11. april takker vi for at vi igjen har fått minnes hva Frelseren gjorde for oss. Vi har fulgt Ham til Golgata, til graven og til sist oppstandelsen. Jesus tok våre synder på Sin egen kropp, og vi ble rettferdige for Gud. Les 1. Peter 2,24-25. Vi takker også for vår pastor som har gitt oss Guds Ord gjennom hele påsketiden. Takk for at han utruster oss ved Ordet han forkynner. Hjelp oss til å motta og vokse ved Ordet. Herre, gi vår pastor kraft og glede i tjenesten. Les 1. Tim. 5,17/Ef. 4,11-16. 

Vennlig hilsen Bjørg Haugstulen

 

Bønn for Myanmar

I påsken ble det tatt initiativ til et syv dager langt bønneinitiativet for Myanmar (Burma)  fra bønneleder i baptistsamfunnet Bjørn Olav Hansen. Selv om selve påskehøytiden er over, er det ingen grunn til å slutte å be.

Les mer 

 

Kjærlighetsgave til Myanmar!

Vi er sterkt berørt etter militærkuppet i Myanmar, og tydelig utfordret til å støtte kampen for demokratiet i Myanmar og innbyggernes beste økonomisk.

Det Norske Baptistsamfunn bidrar med 30.000 kroner, og utfordrer alle baptistmenighetene, deres medlemmer og andre som vil støtte opp økonomisk til å være med å gi en kjærlighetsgave til våre lidende venner i Myanmar. Vi har som mål å samle inn 200.000 kroner til denne aksjonen!

I samarbeid med International Myanmar Baptist Fellowship, der integrasjonspastor Peter Ngaidam er med i styret, vil vi samle inn midler til hjelp og støtte for sivilbefolkningen, som rammes av militærets brutale framferd etter kuppet 1. februar.

Du kan gi din gave til

VIPPS: 10910

Gavekonto 3000.15.93672

Merk gavene med Myanmar 2021

 

Safia Abdi Haase fra Halden er tildelt Ikkevoldsprisen 2021. 

Abdi Haase er den første kvinnen som får prisen. Hun mottar den i en digital sending mandag 12. april kl. 14.00.
Safia Abdi Haase er norsksomalisk sykepleier, kjent for sitt arbeide mot kjønnslemlestelse av kvinner. Hun kom til Norge som kvoteflyktning i 1992, som alenemor med tre døtre og uten utdannelse.

I nominasjonskomiteens begrunnelse for pristildelingen heter det:

"Safia Abdi Haase er blitt kjent for sitt arbeide mot kjønnslemlestelse av kvinner, arbeid mot rasisme og en rekke tiltak som bygger broer mellom ulike kulturer og etniske grupper. Hun har også en personlighet som forsterker hennes innflytelse i ulike miljøer, sist i forbindelse med smittevernarbeidet i forhold til Covid19, der hun i avisen lokalt har tatt til orde om solidaritet når vi opplever en tid som denne."

Les mer

 

Vil fylle Telenor Arena med unge kristne

Sammen med en rekke andre kristne aktører vil Ungdom i Oppdrag arrangere misjonsarrangementet The Send Norway når pandemien er over. TVERRKIRKELIG: The Send Norway blir arrangert den 25. juni 2022 i Telenor Arena. Over 20 organisasjoner står bak invitasjonen. Foto: Magnus Løvrød, Ungdom i Oppdrag. The Send ble arrangert for første gang i Florida i 2019 med 58 000 deltagere. I februar 2020 samlet The Send 150 000 personer i Brasil. Nå satser Ungdom i Oppdrag på at pandemien, som satte en stopper for videre konferanser, snart er over og vil arrangere The Send i Norge den 25. juni 2022. UiO har så langt fått med seg over 20 andre kristne aktører som samarbeidspartnere, som nå står bak invitasjonen til The Send Norway.

Les mer

 

Digital verdenskongress i BWA

Den 22. verdenskongressen, som skulle vært i Brasil i juli, er på grunn av Covid-19 blitt endret til en digital kongress der den verdensvide baptistfamilien kan møtes uten å være fysisk sammen.

Motto for kongressen er "Sammen", og aldri har det vært viktigere enn i den tiden Covid-19 ermed å isolere mennesker fra fellesskap.Mange norske baptister har satt pris på å delta i kongressene forskjellige steder i verden. Nå har du muligheten til å registrere deg for å delta i årets kongress.

 

Les mer 

Kontakt oss

Fredrikstad Baptistmenighet
Daniel Leegaardsgate 7
1607 Fredrikstad

post@fredbap.net

Orgnr: 871494592




Følg oss
Powered by Cornerstone