2020-11-19
Nyhetsbrev uke 47 og 48

Koronasituasjonen

Vi som menighet er med i den landsdekkende dugnaden som pågår i å få begrenset smitten av koronaviruset som er i samfunnet. Derfor arrangerer vi ikke andre arrangement enn gudstjenester. Vi forholder oss til det som enhver tid er myndighetens retningslinjer, og tar smittevern på alvor. Vi vil ikke at noen skal bli syke av å være hos oss. Det skal være trygt for deg å komme til kirken, og trygt for andre å møte med deg i kirken. Du kan være en av dem som er syk, uten å vite det. For å få til trygg kirke, er det først og fremst det grunnleggende som gjelder, som over alt ellers:

- Er du syk? Hold deg hjemme.
- Vask hendene.
- Hold avstand.

Her kan du lese mer om våre konkrete tiltak for gudstjenestene nå:

Før og under gudstjenesten:
- Vi registrerer alle som kommer til gudstjeneste, av hensyn til eventuell smittesporing. Møteverten registrer deg når du kommer inn i hovedsalen.
- Vi kan ikke være flere enn 50 personer til stede i kirken under gudstjenesten. Vi praktiserer ført til «mølla» prinsippet. (Dette er vanligvis ikke et stort problem for oss, da vi som oftest er under 50 på gudstjeneste)
- Alle spriter hendene når de kommer inn i kirkesalen.
- Gå rett inn i salen, og finn deg en plass. Alle stolene står med riktig avstand. Vi har stoler satt ut for dem som kommer alene, to sammen, og familier med barn. Møtevert vil ved behov hjelpe deg å finne en plass.
- Hold minst en meters avstand til nærmeste andre person under hele ditt opphold i kirken.
- Vi avholder ikke nattverd eller kirkekaffe slik retningslinjene er nå.

Selv om dette virker omfattende så ønsker vi alle velkommen til kirke.

Søndag 22. november kl. 11.00. Gudstjeneste og søndagsskole.

Nyhetsbrev uke 47 og 48

Dagens predikant er Roy Nordbakke. Astrid Alvim leder gudstjenesten. Norsk Gideon deltar. Musikk ved Jostein Brunstad. Søndagsskolen for de minste barna ved Marianne og Lars Rudebjer, for de eldste ved Bjørn Vidar Engeli. Vi forholder oss til det som enhver tid er myndighetens retningslinjer for smittevern.

Søndag 29. november kl. 11.00. Gudstjeneste og søndagsskole

Nyhetsbrev uke 47 og 48

Første søndag i advent og vi tenner første lys i adventsstaken. Høstoffer til menigheten. Pastor Atle H. Eidem taler over Matteus 2, 1-19. «Jesus kom når det var som mørkest» Musikk ved Jørn Olafsen og Roar Petersen. Søndagsskolen for de minste barna ved Marianne og Lars Rudebjer, for de eldste ved Bjørn Vidar Engeli. Vi forholder oss til det som enhver tid er myndighetens retningslinjer for smittevern.

Søndag 6. desember kl. 11.00. Gudstjeneste og søndagsskole

Nyhetsbrev uke 47 og 48

Andre søndag i advent og vi tenner to lys i adventsstaken. Pauli G. Staalesen taler. Esther leder gudstjenesten. Lovsangsgruppa synger. Søndagsskolen for de minste barna ved Astrid Alvim, for de eldste ved Bjørn Vidar Engeli. Vi forholder oss til det som enhver tid er myndighetens retningslinjer for smittevern.

Preken fra gudstjenester på vår hjemmeside.

Vi prøver så langt vi har bemanning av videokameraet å gjøre filmopptak av preken i gudstjenesten. Nå er det lagt ut flere nyredigerte opptak som det kan være fint å få med seg. Se preken av blant andre Øyvind Hofstad. Vi får fine tilbakemeldinger også fra helt fremmede som er innom våre hjemmesider og hører på våre prekener. Her om dagen kom følgende tilbakemelding på epost: «Helt tilfeldig kom jeg over talen til Atle H. Eidem den 12.02.20 om menigheten i lys av Lukas 9. Jeg kjenner stort behov for å takke for denne talen. Her var det bibelsk kristendom på sitt beste og en nydelig forkynnergave i funksjon. Gud velsigne dere!»

Har du mulighet og lyst til å være med å betjene videokameraet i gudstjenesten så ta kontakt med pastor Atle H. Eidem.

La oss bry oss om hverandre

I disse korona-tider er det er flere som trenger at vi husker spesielt på dem. Mange av de som bor alene og som ikke har et stort nettverk kan fort falle utenfor og bli sittende mye ensom. Ta en telefon til de som sitter alene. Mange har behov for kontakt – noen trenger at nettopp du tar kontakt med dem. Mange har liten eller ingen familie å støtte seg til. La oss ta vare på hverandre - uten å ta på hverandre. Paulus sier i efeserne 4, 32a: «Vær gode mot hverandre» Dette er virkelig tiden for å være gode med hverandre. Være rause og omtenksome. La oss alle ta et felles ansvar for å gi noen som trenger det vår oppmerksomhet!

Høstoffer

Vi har menighetens høstofferdag på søndag 29. november. Nå kan du være med å gi en gave til menigheten som er utover det du vanligvis gir. Denne koronatiden er en vanskelig tid for menigheten på mange måter. Vi har måtte innstille og begrense mye av vårt gode arbeid. Men utgiftene løper på samme måte som før. Derfor håper vi mange er med å gir en ekstra gave til menigheten.

Gave på VIPPS: Velg «Send» og søk opp: 81459 – Fredrikstad Baptistmenighet
Gave til bankkonto: Bruk kontonummer: 3000.15.96078

Les mer om hvordan du kan gi din gave til menigheten her

Valg

Menighetens valgmøte er onsdag 2. desember kl. 19.00. Frist for skriftlig å si opp sin tjeneste er søndag 22. november. Vi håper mange er motivert for fortsatt å gjøre en innsats i menigheten og Guds rike. Har du noe du ønsker å bidra med, noe du vil tjene med så ta kontakt med valgkomiteen, som i år består av Roar Petersen og Tone Østenstad (valgte medlemmer) Astrid Alvim og Terje Østenstad (Menighetsrådet)

Paulus sammenligner menigheten med et legeme, menigheten er Kristi åndelige legeme. På det legeme utgjør vi de enkelte lemmer. Har du funnet din tjeneste i menigheten? Har du tenkt over hva din tjenestegave er? Hva kan du bringe fram i menigheten? Vi har lett å tenke å si det er så lite og smått med meg, det er så mange andre som kan det så mye bedre. Men i Guds Rike får vi oppleve at Jesus tar det lille vi kan bringe frem i sine hender, velsigner oss og mangfoldiggjør det som vi kan synes er lite og smått. Jesus vår Mester å Herre i kledde seg en tjeners skikkelse og ble mennesker lik skriver Paulus. Derfor er det med et slikt perspektiv vi får bruke oss selv i menigheten, til tjeneste for han og for hverandre, og for en nødstilt verden.

En dråpe i havet

En julekonsert til inntekt for «Dråpen i havet» -
Av Astrid Alvim

Nyhetsbrev uke 47 og 48

Det begynte med storesøster Ingrid. Hun reiste til Lesvos en vinterdag for fem år siden og kom tilbake med uutslettelige inntrykk og et brennende engasjement.  Vi kunne ikke reise, det vi kunne bidra med var et musikalsk innslag der vi samlet inn penger til «Dråpen i havet».  Dette er fjerde julekonsert vi holder, men den første i Fredrikstad.
«Vi» er storfamilien som Ingrid er en del av. I tillegg har vi Jonas Bjørnerud  med og hever det musikalske innholdet mange hakk. Han spiller saksofon men slett ikke bare det – de som kommer på konserten får se…

Vi er glade amatører, og er litt redde for å kalle det jule-«konsert». Spesielt rundt juletider er det jo tradisjon for at kjente og kjære artister turnerer landet rundt med nettopp Julekonserter. «En dråpe i havet» blir en litt annerledes konsert.  Visst håper vi at alle som hører på skal komme i julestemning, og få en god opplevelse. Men vi vil mer. Vi ønsker at vi sammen kan oppleve at vi også er en dråpe i havet. En dråpe som kan gjøre en forskjell.
For selv om det er gratis inngang, er det ingen grunn til å la lommeboka bli igjen hjemme! Tvert imot. Hovedhensikten med konserten er å samle inn penger til stiftelsen «En dråpe i havet».  Hjelp til flyktninger blir lett gjort til en politisk dragkamp. Konserten er ikke ledd i det, vi vil rett og slett hjelpe. Vi kan ikke hjelpe alle, men sammen kan vi hjelpe noen i «havet» av mennesker i nød. Det er godt å kunne hjelpe, det gjør godt både for dem og for oss. Det skulle ikke være sånn, men det er faktisk en «dem» og «oss», som om vi levde i forskjellige verdener. Det er vi som har alt og de som har mistet alt Da vi skulle finne ut hva vi skulle kalle konserten foreslo Jonas en strofe som vi alle kjenner godt. «Da værda var et hus med fire vegger, og saligheta var et bæssmorfang». Så enkelt beskriver Alf Prøysen en fireårings romjulsdrøm. Det er ikke mye å forlange inn mot jula, at alle barn skal kunne oppleve et hus med fire vegger.  For barn og voksne på Moria, i telt på brent jord ser det ut til å være uoppnåelig – men noe kan vi gjøre! Vi gleder oss til konsert, og til å se dere. Vi gleder oss til å synge og spille for dere, men også sammen med dere på allsangene.  Vi gleder oss til å få ta imot det dere vil gi og til å sende gaven videre – i tro på at det kan bli en julegave som utretter under.

Vær varmt velkommen med familie og venner og la oss fylle kirka – så langt vi har lov!

De som deltar: Karen Marie Ulvestad-Grandahl, Olivia Søby Ulvestad, Christian D. Ulvestad, Stein Kåre D. Ulvestad, Esther Alvim, Ingrid Dean, Astrid Alvim og Jonas Bjørnerud

 

Kontakt oss

Fredrikstad Baptistmenighet
Daniel Leegaardsgate 7
1607 Fredrikstad

413 64 670

post@fredbap.net
Følg oss
Powered by Cornerstone