2020-05-17
Andakt 17. mai 2020

Gratulerer med dagen!

På denne spesielle dagen, hadde vi opprinnelig ikke planlagt å ha gudstjeneste i kirken. For i dag ville alle være opptatt med å gå i tog, eller se på barn eller barnebarn gå i tog. Så ble det ikke helt slik i år. Derfor kommer en liten andakt for de som måtte ha tid til det på søndag 17. mai.

Sang

Gud signe vårt dyre fedreland - Det Norske Solistkor og Grete Pedersen.

Bønn

Evige Gud, vi vender oss mot Deg i takknemlighet fordi du gav oss dette gode landet høyt i nord.
Takk for en naturens rikdom som du har velsignet oss med.
Takk for den gode arven våre forfedre og -mødre etterlot seg.
Takk for at vi får leve livet vårt her, i den fred og frihet som alle mennesker lengter etter, men som mange folk og nasjoner ennå må savne.

Gode Gud, velsign de sterke med mot og framtidstro, gi håp til dem som tviler og ha omsorg for de skrøpelige.
Hjelp oss i disse tider når sykdom og pandemi rammer oss. Hold din gode hånd over oss og vårt folk. Se i nåde de som over hele vår verden er rammet.
Hold fast på oss i velstandstider, når vi så lett glemmer å vende oss mot deg. Gud, vi ber.

Lær oss, Gud, å kjenne dine veier.

Lær oss å leve vårt korte liv med omtanke for våre barn og nærmeste, for alle skapninger, for blomster og trær, for alt som vokser, i glede over kunnskapens og vitenskapens framgang, i troskap mot de tradisjoner som denne dagen minner oss om.
Gi oss kraft til å rydde bort alt som ikke tjener menneskene til gode. Hold drømmen vår levende om en velsignet framtid, i en bedre verden, der alle skapninger ser din kjærlighet; du, som sendte din Sønn Jesus Kristus, så vi skulle få nytt liv ved ham.

Lær oss å leve vårt liv i din nærhet. Hold fast på oss når vår tro er svak og vårt mismot stort. Lær oss å vise alle mennesker vei til den kjærligheten som er sterkere enn døden, og før oss mot det evige livet, som du har kalt oss til.

Det ber vi deg om, Gud, du som lever og råder fra evighet og til evighet.

Andakt

Ved pastor Atle H. Eidem

Kontakt oss

Fredrikstad Baptistmenighet
Daniel Leegaardsgate 7
1607 Fredrikstad

413 64 670

post@fredbap.net
Følg oss
Powered by Cornerstone