2020-04-02
Nyhetsbrev uke 14 og 15

Kjære deg!

Håper det står bra til med deg og dine.
Dette er en forvirrende og urolig tid. Vi ser og hører skremmende historier fra rundt om i verden. Det er lett og bli grepet av angst og motløshet. Men frykt kommer ikke fra Gud, fra han kommer fred og håp. Søk til han som er sterkere enn noen pandemi, se mer på Jesus enn du ser på skremmende nyheter. Ikke som en virkelighetsflukt, men fordi du har lagt din hånd i han som sa så mange ganger og til så mange: «Vær ikke redd!»

Denne pandemien kan vare lenge, og vi kan få den tett innpå livet. La oss i denne tiden ha omsorg for hverandre. Mange ting er kansellert på grunn av Koronavirus. Kjærlighet er ikke en av dem. Ta de nødvendige forholdsregler; hold avstand, vask hendene, ikke risikere å spre sykdommen, men ikke glem det grunnleggende i vår tro. Som Jesus selv sa det: «jeg var syk, og dere så til meg» sa Jesus (Mt 25).
I disse tider kan vi ikke besøke hverandre fysisk, og man bør heller ikke prøve på det i en misforstått omsorg å utsette andre for sitt nærvær mer enn høyst nødvendig. Men vi kan se til hverandre på andre måter. En telefon, et lite kort i posten, en samtale på nettet der man også kan se hverandre.

Koronakonto

Nyhetsbrev uke 14 og 15

Menigheten oppretter i disse dager en Koronakonto, der alle som har anledning oppmuntres til å betale inn ett beløp som skal gå til de som trenger det mest. Det er mange i disse dager, også i vår menighet som er permittert, mistet jobben og er kommet i et økonomis vanføre. Ved å ha en slik konto har vi som menighet mulighet til å hjelpe om nøden blir stor. Det vil være menighetsrådet som vil vurdere hvert enkelt tilfelle og fordele den økonomiske hjelpen. La oss i disse krevende tider holde hjertet varmt og åpent for alle de som trenger det. Gi din kjærlighetsgave til kontonummer 2801.54.57564 (Sparebanken Sør) Du kan også gi inn til denne kontoen på VIPPS 81459 (merk gaven Koronakonto)

Er du blant dem som strever med økonomien i den grad at du ikke helt får hjulene til å gå rundt, eller kjenner noen som gjør, kontakt pastor Atle H. Eidem.

Kirken er lukket

Vår kirke som alle andre i Fredrikstad, Norge, ja over hele verden er lukket. Og det vil den være til myndighetene sier at vi kan samles igjen. Hvor lenge dette vil vare vet ingen, men vi starter med gudstjenester igjen i kirken så snart det er lovlig og trygt. Alle disse smittevern tiltakene er viktige og nødvendige for å holde smitten nede. Men det kommer til en viss pris. For mange mennesker fjerner dette en av de viktigste og mest trøstende delene av livet, og kunne møtes i menighetsfelleskapet. Mange isoleres og kanskje akkurat de som trenger det kristnefelleskapet mest, blir enda mer ensomme, når man hadde sårt trengt støtte og samvær.

Nyhetsbrev uke 14 og 15

Hva gjør vi med dette? Vi har hver søndag digital gudstjeneste og søndagsskole. Der man aktivt kan være deltagende. Man kan synge med i sangen. Man kan være med å be og lese bibelens tekster. Man kan se og høre preken. Vi har digital søndagsskole for barna. Det er også lagt tilrette for digital kirkekaffe, der man kan samtale sammen. Og selv om vi feirer gudstjeneste hver for oss, så er du fortsatt er en del menighetens fellesskap når du gjør det. 

Hvordan gjør du for å finne den digitale gudstjenesten:

1. Gå til menighetens hjemmeside, www.fredbap.net

2. Rull litt nedover på siden til du kommer til overskriften, Les mer om.

3. Under der ligger ett firkantet bilde, med teksten Digital gudstjeneste og så den aktuelle datoen.

4. Trykk på det bilde og du er inne på siden der du kan være med å feire gudstjenste.

Når vi ikke kan møtes til felleskap så vær kreativ. Du kan meditere over bibelordet på egen hånd, Lese en oppbyggelig bok, spille en kristen sang, samle familien for å snakke om evangeliet eller ring venner og dele dine erfaringer om hvordan Gud er til stede for deg, selv midt i en krise. De forfulgte kristne i den tidlige kirken ba og delte sin tro på katakombene, og vi kan gjøre det samme. Husk at Jesus sa: «Hvor to eller tre er samlet i mitt navn, er jeg der blant dem» (Mt. 18:20). Husk også at menigheten ikke er en bygning. Det er oss de levende steiner.

Venner av Fredrikstad Baptistmenighet

Facebook har menigheten opprettet en egen side for venner av Fredrikstad Baptistmenighet. Her kan man dele gode ord og oppmuntringer. Nyheter og annet med hverandre som har en tilknytting til menigheten. Det kan være godt i denne rare tiden og kunne holde kontakten også på denne måten. Om du ikke er blitt medlem av gruppen så søk på Venner av Fredrikstad Baptistmenighet og gi tilkjenne at du vil bli medlem, så blir du lagt til.

Konfirmasjon i Fredrikstad Baptistkirke utsettes til høsten.

Disse dager med koronasmitte har satt verden på prøvelser utover det normale. Det er satt inn mange tiltak for å berge liv, som påvirker oss alle. For noen i vår menighet handler dette også om konfirmasjon. På grunn av den usikre situasjonen har menigheten har besluttet å utsette vårens konfirmasjon til høsten. Vi kommer tilbake til dato for dette senere.

Andre nyheter

Norges kristne råd inviterer alle til å bli med på felles avsynging av Deg være ære, 1. påskedag kl.12.00. Les mer her.

Landsmøtet i DNB er fyttet fra  juni til helgen 30. oktober til 1. november. Les mer her.

Kontakt pastoren

Vi som menighet må ikke abdisere i krisetider! Derfor om du trenger hjelp, ønsker samtale, forbønn el.l. så ta kontakt med pastor Atle H. Eidem via telefon (41364670)

Kontakt oss

Fredrikstad Baptistmenighet
Daniel Leegaardsgate 7
1607 Fredrikstad

post@fredbap.net

Orgnr: 871494592




Følg oss
Powered by Cornerstone