2020-03-19
Lys og Håp

Gode venner,

Vi kan ikke være sammen fysisk nå, men vi kan være sammen i ånden. Derfor vil jeg også i dag komme med noen ord til trøst og håp, for de som trenger det. Vi trenger håp, mer enn noen gang. Vi er urolige i disse dager, og det er helt naturlig. Vi oversvømmes av informasjon, og vi klarer ikke å filtrere det viktige fra det uviktige, det sanne fra det som er falskt. Vi er bekymret for jobben, for mennesker vi kjenner i risikogrupper, for helsa, for økonomien. Vi trenger håp. Vi trenger noe som er solid, mer solid enn våre kropper, mer solid enn oljefondets milliarder, mer solid enn statsministerens lovnader om at det vil gå bra.Og det mest solide jeg vet om er Jesus, det er hvorfor håpet alltid startet med han.

Dagens bibelord er:

Jesus var i begynnelsen hos Gud. Alt er blitt til ved ham, uten ham er ikke noe blitt til. Det som ble til i ham, var liv, og livet var menneskenes lys. Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det.

Jeg vet ikke hva du opplever som mørkt i ditt liv nå? Vi lever i en tid full av mørke, av uro, forvirring, frykt og virus. Hva vil skje med økonomien?  Vil vår nasjons helsevesen være i stand til å takle det som kommer? Hva vil skje med mine kjære, hva vil skje med meg? Det er så lett å dra ned rullegardinen og havne i mørke og håpløshet.

Da er det godt å tenke at vår Gud elsker lyset. Han skapte det. Bibelen sier at det var Guds første ord, når han drev mørket tilbake. «La det bli lys.»  Og Jesus er lyset som skinner i mørke. Han vil bli ditt og mitt lys, vårt håp. Jesus vil være min veiviser i mørke, når jeg ikke ser, så ser han. Som salmisten sier: «Men mørket er ikke mørkt for deg, natten er lys som dagen, mørket er som lyset.» Så inviterer Jesu lys inn i ditt mørke, inviter hans håp inn i det håpløse. Fordi bibelen har gitt oss ett løfte som vi leste at lyset skinner i mørke og mørke kan ikke overvinne lyset.

La oss be:

Jesus du er verden lys og håp. Takk at du har overvunnet mørke i verden og i mitt liv. Se til alle som i dag er redde og urolige, til alle som kjenner på at omstendighetene er vanskelige og truende og de som er redde for å gå under i angst og frykt. Hjelp oss alle til åpne opp for ditt lys og ditt håp. Hjelp oss i dag å puste ut vår frykt og uro, og puste inn ditt lys og håp. Takk at jeg får åpne mitt hjerte og slippe ditt evige lys inn. Jeg er ditt barn og du er min himmelske far, for en gave, for en nåde. Jeg åpner i dag mine knyttede hender og din nåde, ditt lys og ditt levende håp. For bare i håp til deg har min sjel ro!

Amen

Denne andakten kan du også se om du går hit

Kontakt oss

Fredrikstad Baptistmenighet
Daniel Leegaardsgate 7
1607 Fredrikstad

post@fredbap.net

Orgnr: 871494592




Følg oss
Powered by Cornerstone